Makaron Aglio e Olio

24 kwietnia, 2024

Makaron Aglio e Olio to klasyczne danie, które łączy prostotę z intensywnym smakiem. Aromatyczny czosnek i delikatna oliwa z oliwek tworzą idealne tło dla al dente makaronu, tworząc szybki w przygotowaniu, pełen smaku posiłek.

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Makaron spaghetti – 200 g
Czosnek – 3 ząbki
Oliwa z oliwek – 80 ml
Papryczka chilli – kilka cienkich plasterków
Sól i pieprz
Świeża natka pietruszki

Przepis:

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cienko pokrojony czosnek i smaż aż się zrumieni.
  3. Dodaj plasterki papryczki chilli i ugotowany makaron na patelnie, mieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
  4. Podawaj makaron posypany posiekaną natką pietruszki.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang