Burger Brokułowy

0 0
Burger Brokułowy

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
500 g Brokuł
300 g Ciecierzyca konserwowa
50 g Cebula
100 g Avocado
100 g Pomidor
100 g Ogórek
1 ząbek Czosnku
100 g Sałata
6 szt Bułki do burgerów
Do smaku Sól, pieprz, kminek, kolendra, rozmaryn, kminek, papryka wędzona, płatki drożdżowe nieaktywne

Składniki

Opis

Udostępnij

Burgery to świetna alternatywa dla kanapek i nie tylko. Zawartość kotleta sprawia, że zwykła bułka z warzywami zamienia się w pełnowartościowe danie z lekkim zabarwieniem fast-foodu.
W przepisie użyliśmy warzyw które nam odpowiadały, oczywiście Ty możesz spróbować swojej ulubionej kompozycji!

Przygotowanie

1
Gotowe

Brokuł podziel na różyczki i ugotuj al dente.

2
Gotowe

W międzyczasie odsącz i opłucz ciecierzycę. Umieść w misce i dodaj wyciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy.

3
Gotowe

Brokuł gotowy? Jeśli tak to dokładnie odsącz go z wody, możesz go przycisnąć do sitka, a następnie wrzuć go do miski z ciecierzycą i całość zblenduj na gładką masę.

4
Gotowe

Z powstałej masy uformuj kotlety i wrzuć je na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Jeśli kotlety nie są dobrze zwarte to dodaj skrobi ziemniaczanej i dokładnie wymieszaj.

5
Gotowe

Resztę warzyw umyj i pokrój, burgery świetnie pasują w bułce z warzywami jednak możesz je również jeść jako kotlety do obiadu!

WEGANG

Poprzedni
Sałatka z Tofu i pomarańczą
Następny
Kotlety z kaszy bulgur i tofu
Poprzedni
Sałatka z Tofu i pomarańczą
Następny
Kotlety z kaszy bulgur i tofu

Dodaj komentarz