Ciecierzyca w sosie pomidorowo-brzoskwiniowym

0 0
Ciecierzyca w sosie pomidorowo-brzoskwiniowym

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
500 ml Passata pomidorowa
400 g Brzoskwinie z puszki
1 łyżeczka Masło orzechowe
2 łyżeczki Majonez wegański
300 g Ciecierzyca konserwowa
1 ząbek Czosnek
Sól, Pieprz
Chili, bazylia, rozmaryn, kolendra

Składniki

Opis

Udostępnij

Przygotowanie

1
Gotowe

Wszystkie składniki oprócz ciecierzycy umieść w jednym garnku i zblenduj na gładką masę po czym wstaw na gaz i gotuj ok. 10-15 minut.

2
Gotowe

Ciecierzycę dokładnie opłucz i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Oprósz solą i pieprzem, usmaż na złocisty kolor.
Podaj w misce z sosem. Gotowe! :)

WEGANG

Poprzedni
Słodki krem z ciecierzycy
Następny
Pancakes z mąką kokosową
Poprzedni
Słodki krem z ciecierzycy
Następny
Pancakes z mąką kokosową

Dodaj komentarz