Kotlety Ruskie

0 0
Kotlety Ruskie

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
1 kg Ziemniaki
0,5 kg Cebula
200 g Tofu wędzone
3 ząbki Czosnek
50 g Płatki drożdżowe
100 ml Mleko sojowe
100 - 200 g Bułka tarta
Sól, pieprz, olej do smażenia

Składniki

Opis

Udostępnij

Jesteś fanem pierogów ruskich?
Ziemniaki i cebula sprawiają, że Twoje życie jest piękniejsze?
Szukasz w swoim życiu nowych doznań kulinarnych?

Jeśli tak, to mam dla Ciebie świetną wiadomość!
Wystarczy, że sprawisz sobie takie pyszne kotlety ruskie i nie będziesz już niczego więcej potrzebować do szczęścia!

Zaczynajmy!

Przygotowanie

1
Gotowe

Ziemniaki obierz, pokrój w mniejsze kawałki. Zalej całość wodą i gotuj do miękkości.

2
Gotowe

Cebulę oraz czosnek posiekaj w drobną kostkę i usmaż.

3
Gotowe

Ziemniaki dokładnie odcedź z wody, przełóż do naczynia i dodaj usmażoną cebulę z czosnkiem oraz przyprawy.

4
Gotowe

Na tarce o grubych oczkach zetrzyj tofu i dodaj do ziemniaków. Jeśli masa jest zbyt rzadka i mocno lepi się do rąk to dodaj łyżeczkę lub dwie skrobi ziemniaczanej.

5
Gotowe

Przygotuj dwie miseczki, do jednej wlej mleko do drugiej bułkę tartą.

6
Gotowe

Uformuj kotleciki, maczaj je w mleku, następnie obtocz w bułce tartej i wrzucaj na rozgrzaną patelnię ze sporą ilością oleju.
Smaż na małym ogniu po ok. 3-5 min z każdej strony i gotowe!

WEGANG

Następny
Słodki krem z ciecierzycy
Następny
Słodki krem z ciecierzycy

Dodaj komentarz