Kotlety z kaszy bulgur i tofu

0 0
Kotlety z kaszy bulgur i tofu

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
200 g Kaszy bulgur
200 g Tofu wędzone
1 średnia sztuka Cebuli
30 g Orzechy ziemne
30 g Orzechy brazylijskie
2 łyżki Płatków drożdżowych nieaktywnych
Przyprawy
Olej
2 łyżki Skrobi ziemniaczanej

Składniki

Opis

Udostępnij

Dzieeeń dobry! Kotlety wegańskie to niekończące się pole do popisu. Można je przygotować dosłownie z wszystkiego i zawsze będą miały swój unikalny smak.
My dzisiaj stworzyliśmy burgery które wyróżniają się smakiem wędzonego tofu, orzechów i serowym posmakiem płatków drożdżowych.
Jeśli taka mieszanka trafia w Twoje kubki smakowe, to podwijaj rękawy i bierz się do roboty!

Przygotowanie

1
Gotowe

Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta i odcedź dokładnie z wody (nie przelewaj zimną wodą!)

2
Gotowe

W międzyczasie rozgrzej patelnie, dodaj na nią cebulę pokrojoną w drobną kostkę i tofu starte na dużych oczkach tarki.

3
Gotowe

Orzechy rozgnieć tłuczkiem lub w moździerzu i dodaj na patelnie pod koniec smażenia.

4
Gotowe

Całość z patelni przełóż do sporej miski, dodaj kaszę bulgur i dokładnie wymieszaj z płatkami drożdżowymi i przyprawami.

5
Gotowe

Jako przypraw możesz użyć swojego ulubionego zestawu, my dodaliśmy przyprawy do kurczaka, ziół prowansalskich i odrobinę kardamonu.

6
Gotowe

Dodaj skrobie ziemniaczaną do masy i wymieszaj z całością.

7
Gotowe

Formuj kotlety i smaż na patelni z odrobiną oleju lub upiecz w piekarniku.

8
Gotowe

Porada:

Jeśli po dodaniu mąki masa nadal sprawia problemy z formowaniem, włóż ją do lodówki na ok. 1 godzinę.

WEGANG

Poprzedni
Burger Brokułowy
Następny
Pieczone jabłka z owsianką
Poprzedni
Burger Brokułowy
Następny
Pieczone jabłka z owsianką

Dodaj komentarz