Makaron w sosie curry

0 0
Makaron w sosie curry

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
150 g Makaronu
250 g Szpinaku
200 g Pomidorów suszonych
100 ml Mleka roślinnego
1 szt Cebuli
1 łyżeczka Majonezu wegańskiego
1 łyżeczka Skrobi ziemniaczanej
2 ząbki Czosnku
Do smaku Sól, pieprz, curry

Składniki

Opis

Udostępnij

Witaj przyjacielu! Lubisz dania z makaronem?
My uwielbiamy, szczególnie dlatego, że makaron można podawać na nieskończoną liczbę sposobów.
Dzisiaj prezentujemy prosty przepis na pyszny makaron w sosie curry z pomidorkami suszonymi i szpinakiem.
Jeśli lubisz bardziej ostre potrawy to świetnie sprawdzi się tu również przyprawa chilli lub najlepiej świeże papryczki chilli.

Przygotowanie

1
Gotowe

Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę i wrzuć je na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju.

2
Gotowe

Pomidory suszone odsącz z oleju i pokrój w na drobne kawałki razem ze szpinakiem i dodaj do smażącej się cebuli. Smaż na małym ogniu.

3
Gotowe

Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta

4
Gotowe

Wymieszaj mleko, skrobię, majonez i przyprawy w jednym naczyniu, a kiedy szpinak zmięknie zalej mieszanką patelnię i wszystko dokładnie wymieszaj.

5
Gotowe

Ugotowany makaron podaj razem z sosem i ciesz się przepysznym smakiem.

WEGANG

Poprzedni
Pieczone jabłka z owsianką
Następny
Czekoladowe Ciastka Owsiane
Poprzedni
Pieczone jabłka z owsianką
Następny
Czekoladowe Ciastka Owsiane

Dodaj komentarz