Makaron z Sosem Batatowo-Pieczarkowym

0 0
Makaron z Sosem Batatowo-Pieczarkowym

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
400 g Batatów
300 g Pieczarek
200 g Cebuli
200-250 g Makaronu
2 ząbki Czosnku
3 łyżeczki Wegańskiego Majonezu
Przyprawy: Sól, pieprz, kolendra, papryka wędzona, oregano, kminek, zioła prowansalskie

Składniki

Opis

Udostępnij

Dla wielbicieli makaronu i batatów przygotowaliśmy dzisiaj świetną propozycje która z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Pamiętajcie o przyprawach które doskonale podkreślą smak i aromat.

Przygotowanie

1
Gotowe

1. Bataty dokładnie wyszoruj, pokrój w kostkę i gotuj do miękkości.

2
Gotowe

Cebulę, pieczarki i czosnek pokrój na drobne kawałki po czym usmaż do miękkości, zaczynając od cebuli.
Pod koniec smażenia dodaj przyprawy.

3
Gotowe

Usmażone warzywa z patelni i gotowe bataty przełóż do miski, dodaj majonez, całość zblenduj.
Sprawdź smak sosu, jeśli jest potrzeba to dodaj więcej przypraw i zblenduj ponownie.

4
Gotowe

Ugotuj makaron i połącz ze zblendowanym sosem, gotowe!

WEGANG

Poprzedni
Klopsiki Kukurydziane z Tofu w Sosie Pomidorowym
Poprzedni
Klopsiki Kukurydziane z Tofu w Sosie Pomidorowym

Dodaj komentarz