Meksykańska Zupa Wegańska

0 0
Meksykańska Zupa Wegańska

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 puszka kukurydzy
2 puszki pomidorów krojonych
1 szt. Papryki czerownej
1 szt. Papryki żółtej
1 szt. Papryki zielonej
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
400 g tofu wędzonego
2 litry bulionu warzywnego
1-2 saszetki przyprawy do dań meksykańskich

Składniki

Opis

Udostępnij

Dzisiaj Meksykańska zupa która jest banalnie prosta w przygotowaniu!
Większość warzyw użyliśmy z puszki ponieważ musieliśmy trochę pomniejszyć nasze zapasy, jednak śmiało możesz zastąpić je świeżymi.

Przygotowanie

1
Gotowe

Paprykę, cebulę, tofu i czosnek pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż ok. 5-10 min.

2
Gotowe

Bulion wlej do głębokiego garnka i dodaj do niego zawartość patelni oraz pomidory z puszki.

3
Gotowe

Fasolę i kukurydzę z puszki odcedź na sitku, przepłucz wodą i dodaj do garnka. Gotuj całość ok. 30-40 minut.

4
Gotowe

Zupę dopraw gotową mieszanką przypraw do dań meksykańskich, gotowe!

WEGANG

Poprzedni
Pasta o Smaku Wędzonego Sera z Tofu
Następny
Klopsiki Kukurydziane z Tofu w Sosie Pomidorowym
Poprzedni
Pasta o Smaku Wędzonego Sera z Tofu
Następny
Klopsiki Kukurydziane z Tofu w Sosie Pomidorowym

Dodaj komentarz