Pieczone jabłka z owsianką

0 0
Pieczone jabłka z owsianką

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
800 g Jabłek
100 g Płatków owsianych
100 g Banana
100 g Borówek
100 g Orzechów włoskich
80-100 g Masła orzechowego
50 ml Mleka ryżowego
10 ml Olej do smarowania jabłek

Składniki

Opis

Udostępnij

Wiemy, że wśród naszych czytelników jest dużo łasuchów! Dlatego postanowiliśmy przygotować słodkość, która idealnie sprawdzi się na śniadanie i nie tylko!

Przygotowanie

1
Gotowe

Banana pokrój w kostkę i wymieszaj z nim wszystkie składniki prócz jabłek i oleju, całość odstaw.

2
Gotowe

Jabłka umyj, odkrój ,,kapelusze", wydrąż środek, pozbądź się pestek a resztę dodaj do miski z całą masą

3
Gotowe

Wstaw piekarnik na 180st. Jabłka wysmaruj delikatnie olejem.

4
Gotowe

Cały farsz jeszcze raz dokładnie wymieszaj i nałóż do jabłek, następnie włóż do rozgrzanego piekarnika na ok. 30-40 min i gotowe :)

WEGANG

Poprzedni
Kotlety z kaszy bulgur i tofu
Następny
Makaron w sosie curry
Poprzedni
Kotlety z kaszy bulgur i tofu
Następny
Makaron w sosie curry

One Comment Ukryj komentarze

Dodaj komentarz