Placki Ziemniaczano-Rzodkiewkowe

0 0
Placki Ziemniaczano-Rzodkiewkowe

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
Składniki na Placki:
500g Ziemniaków
300g Rzodkiewek
2 łyżki Mąki żytniej
1 Pęczek Kopru
Sól, pieprz, olej do smażenia
Składniki na Dip:
150g Tofu wędzonego
150g Hummusu
100g Rzodkiewek
50-100g Majonezu Wegańskiego

Składniki

Opis

Udostępnij

Placki ziemniaczane to potrawa którą zapewne doskonale znacie. My przygotowywaliśmy ją na niezliczoną ilość sposobów.
Ostatnio wyszło nam tak cudowne połączenie, że musimy się z Wami podzielić tym przepisem!
Dzisiaj będziemy robić placki ziemniaczano-rzodkiewkowe, całości dopełni idealny dip na bazie tofu wędzonego i hummusu.

Przygotowanie

1
Gotowe

Ziemniaki i rzodkiewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach do miski, (100g Rzodkiewki odłóż na do pojemnika na bok).

2
Gotowe

Do miski dodaj posiekany koperek, przyprawy i całość dokładnie wymieszaj.

3
Gotowe

Na rozgrzaną patelnię wlej olej i po chwili nakładaj placki. Smaż na małym ogniu ok 3-4 min z każdej strony, gotowe wykładaj na papier ręcznikowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

4
Gotowe

W międzyczasie zblenduj składniki na dip i podawaj go razem z gotowymi plackami.

WEGANG

Poprzedni
Chłodnik z Gruszki i Pietruszki
Następny
Pasta o Smaku Wędzonego Sera z Tofu
Poprzedni
Chłodnik z Gruszki i Pietruszki
Następny
Pasta o Smaku Wędzonego Sera z Tofu

Dodaj komentarz