Sałatka z Tofu i pomarańczą

2 0
Sałatka z Tofu i pomarańczą

Podziel się w social mediach:

Skopiuj adres URL i udostępnij

Składniki

Dostosuj porcję:
200 g Tofu wędzone
2 szt Pomarańcza
2 szt Pomidor
200 g Miks sałat
Garść Orzechy ziemne
Składniki na dip:
Sok z wyciśniętej połówki pomarańczy
3 łyżki Majonez wegański
Pieprz

Składniki

Opis

Udostępnij

Dzień dobry Wegangsterzy!
Każdy piękny dzień warto jest zacząć równie piękną i kolorową sałatką!
Dzisiaj proponujemy prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę która zyska niezwykły smak dzięki dipowi z pomarańczy.
Koniecznie spróbujcie!

Przygotowanie

1
Gotowe

Tofu pokrój w małe kostki, smaż na odrobinie oleju . Możesz je doprawić na patelni przyprawą do np. kurczaka.

2
Gotowe

Wyciśnij w międzyczasie sok z jednej pomarańczy. Połowę dodaj pod koniec smażenia do tofu i przez ok. minutę zredukuj całość patelni.

3
Gotowe

Drugą połowę soku połącz z majonezem i dodaj odrobinę pieprzu, całość dokładnie wymieszaj.

4
Gotowe

Pomidory i pomarańczę pokrój na drobne kawałki.

5
Gotowe

Pokrojoną sałatę lub gotowy miks sałat wyłóż do miseczki, dodaj tofu, pomidory i pomarańczę, a całość polej gotowym dipem i posyp orzechami ziemnymi.

WEGANG

Poprzedni
Pancakes z mąką kokosową
Następny
Burger Brokułowy
Poprzedni
Pancakes z mąką kokosową
Następny
Burger Brokułowy

Dodaj komentarz