Wypełnione aromatycznym nadzieniem portobello to prosty sposób na efektowne danie. Soczyste grzyby w połączeniu z bogatym nadzieniem to satysfakcjonująca opcja na lunch, obiad czy jako przystawka na imprezę.
Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.
Składniki:
Pieczarki Portobello – 3 szt
Wegański ser – 150 g
Brokuł – 150 g
Tofu – 150 g
Majonez – 1 łyżka
Oliwa z oliwek – 20 ml
Przyprawa ziołowa do kurczaka – 1 łyżka
Przepis:
- Ser, brokuł i tofu zetrzyj na tarce. Dodaj majonez, przyprawę i oliwę z oliwek, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj.
- Portobello oczyść i wydrąż środek.
- Grzyby natnij od zewnętrznej strony, polej oliwą z oliwek i posyp przyprawą do kurczaka.
- Przygotowanym farszem nadziej 3 pieczarki.
- Całość piecz w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, ok. 20 minut.