Aromatyczna Zupa Czosnkowa


Składniki:

Czosnek – 2 ząbki
Cebula – 1 sztuka
Ziemniaki – 3 szt
Oregano – 1 garść
Bulion warzywny – 500 ml
Śmietanka 30% – 150 ml
Grzanki

Przepis:

  1. Obierz i podsmaż na małym ogniu ząbki czosnku, aż staną się lekko zrumienione.
  2. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, smaż aż stanie się miękka i szklista.
  3. Wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, smaż je do momentu, gdy zaczną się rumienić.
  4. Na koniec dodaj garść świeżego oregano, bulion warzywny i śmietankę. Wszystko zblenduj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  5. Dopraw według własnego smaku.
  6. Podawaj zupę z grzankami lub ulubionym pieczywem.