Jeśli szukasz zupy, która łączy zdrowie z odrobiną elegancji, zupa z kapusty czerwonej jest strzałem w dziesiątkę! Intensywny kolor i bogaty smak sprawiają, że jest to prawdziwa uczta dla oczu i kubków smakowych
Składniki:
Czerwona kapusta – pół główki
Czerwona cebula – 1 sztuka
Obrane Ziemniaki – 2 sztuki
Bulion warzywny – 300 – 400 ml
Wegańska śmietanka 30% – 100 ml
Sól
Pieprz
Przepis:
- Kapustę pokrój na mniejsze części lub zetrzyj obieraczką (tak jak na filmiku).
- W rondelku rozgrzej olej, dodaj pokrojoną czerwoną cebulę i ziemniaki. Smaż przez chwilę, a następnie dodaj kapustę.
- Gotuj wszystko pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy i bulion.
- Zblenduj wszystkie składniki z rondelka. Gotowe!