Zupa z Kapusty Czerwonej

21 maja, 2024


Składniki:

Czerwona kapusta – pół główki
Czerwona cebula – 1 sztuka
Obrane Ziemniaki – 2 sztuki
Bulion warzywny – 300 – 400 ml
Wegańska śmietanka 30% – 100 ml
Sól
Pieprz

Przepis:

  1. Kapustę pokrój na mniejsze części lub zetrzyj obieraczką (tak jak na filmiku).
  2. W rondelku rozgrzej olej, dodaj pokrojoną czerwoną cebulę i ziemniaki. Smaż przez chwilę, a następnie dodaj kapustę.
  3. Gotuj wszystko pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy i bulion.
  4. Zblenduj wszystkie składniki z rondelka. Gotowe!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang