Jednogarnkowe Kaszotto Pomidorowe

11 sierpnia, 2024

Jeśli jesteś fanem prostych rozwiązań i pysznego jedzenia, to jednogarnkowe kaszotto pomidorowe jest dla Ciebie! Zero bałaganu, zero problemów – po prostu jedzenie, które smakuje świetnie i nie wymaga skomplikowanych działań.

Składniki:

Oliwa – 15 ml
Cebula – 1 szt
Papryka czerwona – 1 szt
Cukinia – 1 mała szt
Pomidory koktajlowe – 1 garść
Pulpa pomidorowa – 300 ml
Mleko kokosowe z puszki – 200 ml
Papryka wędzona – 1 łyżeczka
Curry czerwone – 1 łyżeczka
Mieszanka przypraw wiosennych z solą – 1 łyżeczka
Czosnek – 2 ząbki
Mieszanka kasz – 100 g
Woda – 100 ml
Świeża bazylia – do dekoracji

Przepis:

  1. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy i wrzuć na nią cebulę, paprykę, cukinię oraz pomidory.
  2. Następnie dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. Chwilę zagotuj warzywa pod przykryciem, aż delikatnie zmiękną.
  3. Dodaj pulpę, mieszankę kasz oraz czosnek. Ponownie wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza się dogotuje. Jeśli jest potrzeba, to w trakcie gotowania stopniowo dodaj wodę.
  4. Na koniec wlej mleko kokosowe, zagotuj całość, udekoruj bazylią i gotowe!

Porady:

  1. Do tego dania idealnie sprawdzi się chleb stostowany z dodatkiem masła czosnkowego.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang