Makaron z Brokułami

17 maja, 2024


Składniki:

Brokuł – 1 szt
Cebula – 1 szt
Makaron al dente – 250 g (ugotowanego)
Wegański parmezan – 50 g
Wegańska śmietanka 30 % – 150 ml
Oliwa z oliwek – 10 ml
Ulubione przyprawy
Cebulka prażona – 10 g

Przepis:

  1. Odetnij różyczki brokuła i pokrój je na mniejsze części. Cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć cebulę i brokuł, podsmaż do miękkości pod przykrywką, a następnie dodaj śmietankę.
  3. Dopraw solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Dodaj ugotowany makaron (al dente) i posyp startym parmezanem.
  4. Podawaj danie posypane prażoną cebulką.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang