Pinsa z Sosem Bianco

31 maja, 2024


Składniki:

Pinsa – 1 szt
Rukola – 50 g
Cebula – 1 mała sztuka
Gruszka – 1 sztuka
Orzechy włoskie – 3 sztuki
Ser wegański – 50 g
Krem balsamiczny – 5 ml

Sos:
Mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka
Śmietanka – 100 ml
Sól i pieprz

Przepis:

  1. Przygotuj najpierw sos: śmietankę 30% dokładnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną, dodaj sól i pieprz. Podgrzej w garnuszku na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  2. Pokrój cebulę i gruszkę na mniejsze kawałki, ser zetrzyj.
  3. Na Pinsę nałóż przygotowany sos oraz resztę składników.
  4. Piecz zgodnie z wytycznymi producenta na opakowaniu.
  5. Na gotową Pinsę polecamy dodać jeszcze świeżą rukolę i koniecznie polać całość kremem balsamicznym.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang