Sałatka z Ogórków z Togarashi

4 sierpnia, 2024

Ogórki nigdy nie były tak ekscytujące! Ta sałatka z togarashi to sposób na dodanie ogórkom nowego życia i odrobinę pikanterii. Idealna jako szybka przekąska lub sałatka obiadowa, która robi wrażenie bez zbędnego wysiłku.

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Ogórki gruntowe – 0,5 kg
Cebula suszona – 1 łyżeczka
Czosnek suszony – 1 łyżeczka
Togarashi – 0,5 łyżeczki
Sól – 1 łyżeczka
Sos sojowy – 1 łyżka
Prażony sezam – 1 łyżka
Woda – 0,5 l
Majonez – 1 łyżka

Przepis:

  1. Pokrój ogórki na cienkie plastry i włóż je do słoika.
  2. Dodaj do słoika wszystkie przyprawy, sezam oraz sos sojowy, a następnie zalej całość wrzątkiem.
  3. Odstaw słoik do lodówki na noc.
  4. Odsącz zalewę, a następnie dodaj majonez do ogórków i dokładnie wymieszaj.

Porady:

  1. Ogórki w zalewie możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang