Fasola w Sosie Pomidorowym

26 kwietnia, 2024

Fasola w sosie pomidorowym to proste i smaczne danie, które zadowoli każdego miłośnika domowej kuchni. Kremowy sos pomidorowy doskonale komponuje się z miękką fasolą, tworząc pożywną i aromatyczną potrawę.

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Cebula czerwona – 1 szt
Cebula żółta – 1 szt
Wegański boczek – 100 g
Czosnek – 2 ząbki
Pomidory cherry – 400 g
Wegańska śmietanka 30% – 150 ml
Fasola ugotowana – 300 g
Natka pietruszki – garść

Przepis:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę i boczek, aż będą złociste
  2. Dodaj czosnek i smaż przez minutę.
  3. Zblenduj pomidory cherry i dodaj je do patelni.
  4. Zagotuj, dodaj śmietankę, fasolę, posiekaną natkę pietruszki i gotuj aż zgęstnieje.
  5. Podawaj z pyszną bułką 🙂

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang