Fasola w sosie pomidorowym to proste i smaczne danie, które zadowoli każdego miłośnika domowej kuchni. Kremowy sos pomidorowy doskonale komponuje się z miękką fasolą, tworząc pożywną i aromatyczną potrawę.
Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.
Składniki:
Cebula czerwona – 1 szt
Cebula żółta – 1 szt
Wegański boczek – 100 g
Czosnek – 2 ząbki 
Pomidory cherry – 400 g
Wegańska śmietanka 30% – 150 ml
Fasola ugotowana – 300 g
Natka pietruszki – garść
Przepis:
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę i boczek, aż będą złociste
 - Dodaj czosnek i smaż przez minutę.
 - Zblenduj pomidory cherry i dodaj je do patelni.
 - Zagotuj, dodaj śmietankę, fasolę, posiekaną natkę pietruszki i gotuj aż zgęstnieje.
 - Podawaj z pyszną bułką 🙂
 

