Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.
Składniki:
Ciecierzyca konserwowa – 200 g
Cukinia – 1 szt średnia
Brokuł – 200 g
Kukurydza konserwowa – 100 g
Roślinny gyros – 160 g
Roślinna śmietanka 30 % – 150 ml
Natka pietruszki – 1 pęczek
Czosnek – 2 ząbki
Oliwa – 10 ml
Puree ziemniaczane – do podania
Przyprawy:
Sól – 1 łyżeczka
Pieprz – 1 łyżeczka
Suszona natka pietruszki – 1 łyżka
Curry – 1 łyżeczka
Przepis:
- Pokrój cukinię w kostkę, a brokuł podziel na małe różyczki. Wrzuć warzywa na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy.
- Dodaj gyros, kukurydzę oraz ciecierzycę i smaż wszystko przez chwilę, mieszając.
- Posiekaj czosnek i natkę pietruszki i dodaj je na patelnię. Dopraw całość przyprawami, wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę.
- Na koniec wlej śmietankę, gotuj przez kilka minut, aż całość zgęstnieje.