Orientalna Zupa Warzywna

25 stycznia, 2025

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Ziemniaki – 4 małe szt
Marchew – 1 średnia szt
Boczniaki – 250 g
Cebula – 2 szt
Niekurczak – 200 g
Szczypiorek – 1 duży pęczek
Bulion warzywny – 700 ml
Mleczko kokosowe – 400 ml

Przyprawy:
Curry czerwone – 1 łyżeczka
Papryka wędzona – 1 łyżeczka
Czosnek suszony – 0,5 łyżeczki
Prażony sezam – do podania

Przepis:

  1. Marchew i ziemniaki pokrój na drobne kawałki, a następnie wrzuć do rozgrzanego airfryera na 190 st. Piecz ok. 10 minut.
  2. W międzyczasie pokrój boczniaki i dodaj je do airfryera.
  3. Pokrój cebulę, a następnie dodaj ją wraz z „niekurczakiem” do reszty i podsmaż.
  4. Sprawdź czy wszystkie warzywa są miękkie, jeśli tak – wlej bulion oraz mleczko kokosowe. Dodaj przyprawy i całość zagotuj.
  5. Szczypiorek drobno posiekaj i dodaj do zupy.
  6. Podawaj zupę posypaną prażonym sezamem.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang