Nadziewane Naleśniki Szpinakowe

5 lipca, 2024


Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
Mąka pszenna – 1 szklanka
Mleko roślinne – 300 ml
Szpinak – garść
Oliwa – 15 ml
Szczypta soli

Farsz
Tofu naturalne – 180 g
Wegańska śmietanka 15% – 50 ml
Cebula – 1 szt
Szpinak – garść
Oliwa – 10 ml
Cebula suszona – 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony – 0,5 łyżeczki
Sól – 0,5 łyżeczki

Przepis:

  1. Cebulę pokrój w kostkę, a tofu drobno pokrusz. Smaż na rozgrzanej patelni.
  2. Dodaj śmietankę, szpinak oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj i zagotuj.
  3. Produkty na ciasto naleśnikowe zblenduj na gładką masę.
  4. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją oliwą, smaż naleśniki z obu stron.

Porady:

  1. Ciasto powinno być gładkie i lejące.
  2. Dodaj 1 łyżkę zblendowanego siemienia lnianego, jeśli chcesz uzyskać bardziej elastyczne naleśniki.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang