Składniki:
Pierogi
Cukinia
Papryka
Pieczarki
Cebula
Przyprawa:
Zmielone na pył – suszona cebula, czosnek suszony w płatkach, przyprawa do kurczaka
Sos:
Cebulka prażona
Majonez
Oliwa z oliwek
Przepis:
- Pokrój warzywa, umieść je w misce razem z pierogami i wymieszaj z przyprawami oraz oliwą z oliwek.
- Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz mieszankę warzyw i pierogów na blaszce przez 20-30 minut.
- W międzyczasie przygotuj sos, zmiel cebulkę prażoną, wymieszaj z majonezem i oliwą z oliwek.
- Podawaj pieczone pierogi z warzywami i przygotowanym sosem. Smacznego!
![](https://wegang.pl/wp-content/uploads/2024/06/Untitled_1.7.5-1-scaled.jpg)
![](https://wegang.pl/wp-content/uploads/2024/06/Untitled_1.7.7-scaled.jpg)