Pieczone Pierogi z Warzywami

9 maja, 2024

Pieczone pierogi z warzywami to pyszna opcja dla tych, którzy szukają czegoś szybkiego w przygotowaniu i pełnego smaku. Chrupiące ciasto i soczyste warzywa tworzą danie, które jest zarówno satysfakcjonujące, jak i przyjemne dla podniebienia.

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Pierogi – 200 g
Cukinia – 1 szt
Papryka – 1 szt
Pieczarki – 3 szt
Cebula – 1 szt

Przyprawa:
Zmielone na pył – suszona cebula, czosnek suszony w płatkach, przyprawa do kurczaka

Sos:
Cebulka prażona
Majonez
Oliwa z oliwek

Przepis:

  1. Pokrój warzywa, umieść je w misce razem z pierogami i wymieszaj z przyprawami oraz oliwą z oliwek.
  2. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz mieszankę warzyw i pierogów na blaszce przez 20-30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj sos, zmiel cebulkę prażoną, wymieszaj z majonezem i oliwą z oliwek.
  4. Podawaj pieczone pierogi z warzywami i przygotowanym sosem. Smacznego!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang