Warzywny Gulasz ze Śmietanką

25 sierpnia, 2024

Kiedy czas jest na wagę złota, a apetyt duży, ten gulasz będzie Twoim najlepszym przyjacielem. W 15 minut masz pełny talerz warzyw w kremowym sosie, który łączy wszystko, co potrzebne do udanego posiłku. Sycący, pyszny i szybki do przygotowania – idealny wybór, gdy chcesz zjeść dobrze bez straty czasu.


Składniki:

Pomidory – 400 g
Papryka – 300 g
Cukinia – 350 g
Czosnek – 3 ząbki
Fasola – 100 g
Kiełbaski roślinne chili – 160 g
Śmietanka roślinna 15 % – 100 ml
Przyprawa do gulaszu – 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek – 15 ml

Przepis:

  1. Warzywa i kiełbaski pokrój na małe kawałki.
  2. Na rozgrzaną patelnię dodawaj składniki w następującej kolejności: cebulę, czosnek, potem paprykę, kiełbaski, cukinię, fasolę i na końcu pomidory.
  3. Następnie dopraw danie i dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem aby warzywa w pół zmiękły zachowując delikatną chrupkość.
  4. Dodaj śmietankę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę, aż składniki się połączą.

Porady:

  1. Do dania idealnie pasuje chrupiąca grzanka.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang