Ziołowe Rollsy Czosnkowe

23 maja, 2024


Składniki:

Ciasto francuskie – 300 g
Czosnek – 10 ząbków
Natka pietruszka – pęczek 30 g
Oliwa z oliwek – 50 ml
Cebula suszona – 15 g
Wegański ser – 100 g
Wegańskie salami – 12 plastrów
Sól

Przepis:

  1. Do blendera dodaj obrane ząbki czosnku, natkę pietruszki, cebulę suszoną oraz oliwę i sól, blenduj do połączenia składników.
  2. Zetrzyj ser na małych oczkach.
  3. Pokrój ciasto na paski, ok. 5 cm szerokości, posmaruj je przygotowaną oliwą z dodatkami, po całości rozłóż salami i ser, a następnie zwiń w rollsy i nakłuj ciasto.
  4. Górę również nasmaruj oliwą i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut.
  5. Gotowe, smacznego! 🙂

Join the Conversation

  1. Jestem pierwszy raz na Waszej stronie. Strona bardzo fajnie zrobiona,przejrzyste przepisy , fajnie zrobione filmiki, zdjęcia super jakość.Brawo 👍👏

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang