Ziołowe rollsy czosnkowe z ciasta francuskiego to małe kawałki kulinarnego nieba! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu i czosnku w środku, te rollsy są sprawdzą się idealne na każdą okazję.
Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.
Składniki:
Ciasto francuskie – 300 g
Czosnek – 10 ząbków
Natka pietruszka – pęczek 30 g
Oliwa z oliwek – 50 ml
Cebula suszona – 15 g
Wegański ser – 100 g
Wegańskie salami – 12 plastrów
Sól
Przepis:
- Do blendera dodaj obrane ząbki czosnku, natkę pietruszki, cebulę suszoną oraz oliwę i sól, blenduj do połączenia składników.
- Zetrzyj ser na małych oczkach.
- Pokrój ciasto na paski, ok. 5 cm szerokości, posmaruj je przygotowaną oliwą z dodatkami, po całości rozłóż salami i ser, a następnie zwiń w rollsy i nakłuj ciasto.
- Górę również nasmaruj oliwą i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut.
- Gotowe, smacznego! 🙂
Jestem pierwszy raz na Waszej stronie. Strona bardzo fajnie zrobiona,przejrzyste przepisy , fajnie zrobione filmiki, zdjęcia super jakość.Brawo 👍👏