Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.
Składniki na 2 porcje:
Ziemniaki – 2 szt
Wegańskie sznycle – 2 szt
Kasza gryczana – 100 g (sucha)
Awokado – 1 szt
Mieszanka sałat – garść
Marchew – 1 szt
Sos:
Majonez roślinny – 1 łyżeczka
Jogurt roślinny naturalny – 1 łyżka
Natka pietruszki suszona – 1 łyżeczka
Przyprawa do ziemniaków – 1 łyżeczka
Czosnek – 1 główka
Przepis:
- Ziemniaki i całą główkę czosnku włóż do airfryera. Piecz w 190 st przez 30 minut. Pod koniec pieczenia dodaj sznycle.
- Ugotuj kaszę gryczaną.
- Wymieszaj składniki na sos (oprócz czosnku).
- Marchewkę pokrój w cienkie plastry obieraczką.
- Po upieczeniu wyciśnij czosnek do sosu, a sznycle i awokado pokrój w plastry.
- Ułóż wszystkie składniki w misce i polej sosem.

