Tagliatelle ze Szpinakiem i Wegańskim Kurczakiem

21 lipca, 2024

Tagliatelle ze szpinakiem i wegańskim kurczakiem to sposób na to, by jeść zdrowo i pysznie bez żadnych kompromisów! Każdy kęs to pełna kremowych smaków podróż, która udowadnia, że wegańskie jedzenie jest niesamowicie satysfakcjonujące.

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Makaron tagliatelle suchy – 150 g
Cebula – 2 szt
Czosnek – 3 ząbki
Wegański kurczak – 200 g
Wegańska śmietanka 15% – 150 ml
Pomidory suszone – 30 g
Świeży szpinak – duża garść
Mieszanka przypraw do kurczaka – 2 łyżeczki
Oliwa – 15 ml
Wegański parmezan – do podania

Przepis:

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z oliwą, aż się zeszkli.
  3. Dodaj czosnek i smaż przez chwilę, następnie dodaj wegańskiego kurczaka. Smaż przez kilka minut.
  4. Wlej śmietankę na patelnię, zagotuj i wsyp przyprawy.
  5. Dodaj pomidory, a po chwili szpinak.
  6. Gdy szpinak zmięknie, dodaj ugotowany makaron i dokładnie wszystko wymieszaj.
  7. Gotowe danie posyp wegańskim parmezanem.

Porady:

  1. Zamiast wegańskiego parmezanu, możesz posypać danie płatkami drożdżowymi lub prażonym słonecznikiem.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang