Tofu w Sosie Mango – Curry

28 grudnia, 2024

Filmik z przygotowania dania znajdziesz na YouTube – kliknij tutaj.

Składniki:

Tofu – 1 kostka
Przyprawa curry – 1 łyżka
Oliwa – 10 ml

Składniki na sos:
Mango – 1 szt
Mandarynka – 1 szt
Papryczka chili – 2 cm
Roślinna śmietanka 30 % – 100 ml
Syrop klonowy – do smaku

Przepis:

  1. Obierz mango, pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć do wysokiego naczynia, a następnie zblenduj na gładką masę.
  2. Do masy wyciśnij sok z mandarynki i dodaj syrop klonowy. Odstaw na bok.
  3. Pokrój tofu na grube plastry, a na rozgrzaną patelnię z oliwą dodaj curry i podsmaż je. Następnie wrzuć tofu i smaż je na złocisto z obu stron.
  4. W międzyczasie posiekaj papryczkę chili. Po usmażeniu tofu podsmaż papryczkę na tej samej patelni, a następnie wlej sos na patelnię i zagotuj.
  5. Podawaj tofu na sosie z mango.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang