Tofucznica z Kruasą

3 maja, 2024


Składniki:

Tofucznica:
Sól Kala Namak – 0,5 łyżeczki
Kurkuma – 0,5 łyżeczki
Papryka wędzona – 0,5 łyżeczki
Siemię lniane – 1 płyaska łyżeczka
Czosnek suszony w płatkach – 1 łyżeczka
Cebula suszona – 1 łyżeczka
Bulion – 100 ml
Majonez – 1 łyżka
Tofu – 200 g

Dodatki:
Oliwa z oliwek
Rukola
Szczypiorek
Sos pesto
Croissant

Przepis:

  1. W pierwszej kolejności, zblenduj przyprawy na gładki pył.
  2. Następnie, dodaj do zblendowanych przypraw bulion i majonez. Połącz składniki, blendując je, aż uzyskasz jednolitą masę.
  3. Na średnim ogniu, rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Gdy olej będzie wystarczająco rozgrzany, dodaj pokruszone tofu. Smaż je, aż uzyska delikatnie złocisty kolor.
  4. Wlej zalewę na patelnię z tofu i dokładnie wymieszaj, gotując na wolnym ogniu. Pozwól tofu wchłonąć aromatyczną zalewę, uzyskując pożądaną konsystencję i smak potrawy.
  5. Podawaj w ulubiony sposób. Spróbuj koniecznie wersji z „kruasą” 🙂

Join the Conversation

  1. Nie jestem weganką ,część nazw produktów jest mi obca ,myślałam że takie gotowanie jest skomplikowane a tu proszę ,szybko i smacznie .
    Pomału zaczynam próbować i ja

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang