Składniki:
Cebula czerwona – 1 szt
Cebula żółta – 1 szt
Wegański boczek – 100 g
Czosnek – 2 ząbki
Pomidory cherry – 400 g
Wegańska śmietanka 30% – 150 ml
Fasola ugotowana – 300 g
Natka pietruszki – garść
Przepis:
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż cebulę i boczek, aż będą złociste
- Dodaj czosnek i smaż przez minutę.
- Zblenduj pomidory cherry i dodaj je do patelni.
- Zagotuj, dodaj śmietankę, fasolę, posiekaną natkę pietruszki i gotuj aż zgęstnieje.
- Podawaj z pyszną bułką 🙂
![](https://wegang.pl/wp-content/uploads/2024/04/pomidory_1.1.2.jpg)
![](https://wegang.pl/wp-content/uploads/2024/04/pomidory_1.1.3.jpg)