Krem Pistacjowy

30 czerwca, 2024


Składniki:

Pistacje prażone, solone, obrane – 1 szklanka
Mleko roślinne – 1/4 szklanki
Cukier puder – 1/4 szklanki
Ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka

Przepis:

  1. Wsyp pistacje do blendera i zmiksuj na puder lub gładką masę. Czym mocniejszy blender i dłuższy czas blendowania tym gładsza będzie konsystencja kremu.
  2. Następnie dodaj mleko, cukier puder oraz ekstrakt. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Porady:

  1. Jeśli masz czas, możesz namoczyć pistacje w ciepłej wodzie przez kilka godzin. Ułatwi to blendowanie i sprawi, że masa będzie bardziej kremowa.
  2. Wybierz tłuste mleko (np. migdałowe), aby uzyskać bogatszy smak i bardziej kremową konsystencję.
  3. Mleko możesz dodawać porcjami podczas blendowania, aby na bieżąco kontrolować konsystencję kremu pistacjowego.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang