Mini Pancakes z Bananami

14 maja, 2024


Składniki:

Płatki orkiszowe – 100 g
Mleko roślinne – 200 ml
Cukier – 2 łyżeczki
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Mielone siemię lniane – 2 łyżeczki
Banan – 2 szt

Przepis:

  1. Wszystkie składniki, oprócz banana, zblenduj na gładką masę.Banana pokrój w plasterki.
  2. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smaż plasterki banana zanurzone w masie na pancakes.

Porady:

  1. Upewnij się, że ciasto jest odpowiednio gładkie i niezbyt gęste, aby dobrze pokrywało plasterki banana. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj trochę więcej mleka roślinnego
  2. Podawaj z owocami i syropem klonowym.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Copyright © 2017-2024 wegang